EL ACUERDO EN LA PRENSA HÚNGARA Y ESLOVACA

Inmediatamente, la prensa húngara y eslovaca se hace eco de la firma del acuerdo entre la Asociación de Escritores Húngaros en Eslovaquia y nuestra asociación, resaltándolo como un hecho de gran importancia. A continuación el artículo y el reportaje fotográfico de MA7.


 Aquiles García Brito és Hodossy Gyula aláírják a megállapodást

2019. december 6., 18:05 ma7
 
A megállapodás lényege, hogy elősegítsék irodalmaik együttműködését, és megteremtsék azok kölcsönös megismertetésének és terjesztésének, továbbá a szlovákiai magyar, illetve a kanári-szigeteki spanyol irodalom kölcsönös fordításának és megjelentetésének lehetőségét, és évenként ismétlődő cserelátogatásokat szervezzenek költőik, íróik és műfordítóik számára.
Hodossy Gyulát, az SZMÍT elnökét elkísérte útján Zsoldos Péter műfordító, a SZMÍT választmányának tagja, hogy a megállapodási szerződést ünnepélyes keretek között aláírják a NACE elnökével, Aquiles García Britoval.
A Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek öt évszázados irodalma olyan sajátos, egyedi hangot képvisel, amely méltó helyet biztosít számára a változatos és sokszínű hispán irodalomban. Az együttműködési megállapodás aláírásán jelen volt a kanári-szigeteki sajtó és irodalom több ismert személyisége is, akik elismerően nyilatkoztak a két közösség irodalmai közti együttműködés lehetőségéről.


 Aquiles García Brito, Hodossy Gyula és Zsoldos Péter vágott

 Aquiles García Brito, Hodossy Gyula és Zsoldos Péter az asztalnál

 Aquiles García Brito és Hodossy Gyula aláírás után

No hay comentarios:

Publicar un comentario